Novi zemljotresi na Novom Zelandu

Više potresa ponovo je uzdrmalo Novi Zeland, izazvavši nestanak struje u oko 10.000 domova i srušivši jednu kuću u gradu Krajstčerč.

Više potresa ponovo je uzdrmalo Novi Zeland, izazvavši nestanak struje u oko 10.000 domova i srušivši jednu kuću u gradu Krajstčerč.

Desetak osoba je povređeno, a po čitavom gradu ljudi su u panici bežali iz zgrada kada su dva zemljotresa, jačine 5,2 stepeni i sat kasnije od 6 stepeni pogodila grad koji se još oporavlja od snažnog zemljotresa 22. februara u kome je poginuo više od 180 ljudi. U februarskom zemljotresu oštećeno je više od 80 odsto zgrada u centru Krajstčerča, a 700 se ne može obnoviti.

Novi Zeland je posle toga preživeo još hiljade potresa usled smirivanja tla. "Obavijeni smo prašinom, ovo je zaista zastrašujuće", izjavio je gradonačelnik Bob Parker preko Nacionalnog radija. Gradski aerodrom je privremeno zatvoren radi inspekcije, ali čini se da nije pretrpeo oštećenja. Predgrađe na istoku grada zasuto je kamenicama usled odrona zemljišta, a iz pukotina na tlu izvire voda.

U međuvremenu, širom zemlje je još uvek poremećen avio saobraćaj zbog oblaka vulkanskog pepela iz Čilea. Neke avio kompanije, poput Er Nju Zelanda, odlučile su da lete ispod oblaka, a druge su obustavile letove.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet