Direktor SZO: Ova pandemija neće biti poslednja, ulažite u zdravstvo

Direktor Svetske zdravstvene organizacije (SZO) Tedros Gebrejesus upozorio je danas da pandemija korona virusa nije poslednja pandemija i da države treba da ulažu u javno zdravstvo kako bi bile spremne za buduće zdravstvene krize.
Direktor SZO: Ova pandemija neće biti poslednja, ulažite u zdravstvo
Foto: Pixabay
"Istorija nas uči da to neće biti poslednja pandemija, a epidemije su životna činjenica", rekao je on u video poruci povodom prvog Međunarodnog dana pripravnosti na epidemije.
 
Ocenio je da bi veća ulaganja u javno zdravstvo, uz podršku vlada i društva, mogla "da obezbede da naša deca i njihova deca naslede bezbedniji, otporniji i održiviji svet".
 
U svetu je od početka pandemije zabeleženo više od 80,7 miliona slučajeva zaraze, a od posledica korone preminulo je preko 1.764.000 ljudi. Oporavilo se više od 56,9 miliona osoba. 
 
Najviše zaraženih i preminulih ima u SAD, a veliki broj zaraženih svakodnevno se beleži i u Indiji i Brazilu.
  • Orwell Vegan

    27.12.2020 11:50
    Istina
    Svet mesozdera nije bezbedan, a jos manje je održiv, jer pandemije nastaju zbog ubijanja i jedenja zivotinja. SZO je izgubljena u vremenu i prostoru. Secam se kako su na pocetku rekla da maske ne stite.
  • Novosadjanin

    27.12.2020 10:29
    Aleluja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.