Novi zemljotres u Hrvatskoj s epicentrom kod Siska

Zemljotres magnitude 3,8 stepeni po Rihteru pogodio je u utorak oko 18.30 časova srednju Hrvatsku, s epicentrom 49 kilometara jugoistočno od Zagreba, objavio je Europski mediteranski seizmološki centar (EMSC).
Novi zemljotres u Hrvatskoj s epicentrom kod Siska
Foto: FoNet/AP
Epicentar je bio 13 kilometara jugozapadno od Siska i 47 kilometra jugoistočno od Zagreba, a osetio se u Sisku, Zagrebu, Petrinji i Velikoj  Gorici.
 
Nakon današnjeg razornog zemljotresa koji je pogodio područje Siska i Petrinje, tlo stalo podrhtava, a seizmografi su zabežili ceo niz potresa.
 
Hrvatski MUP je večeras potvrdio da je u snažnom zemljotresu koji je danas pogodio Hrvatsku poginulo šest osoba, dok je najmanje šest osoba teško povredjeno, a 20 lakše.
 
"Iako potraga u ruševinama i dalje traje, s tugom javjamo informacije o smrtno stradalima: devojčica u Petrinji i petoro muškaraca u Majskim Poljanama", objavio je MUP na Tviteru.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Rekordna zaplena kokaina u Nemačkoj

Nemačka policija je zaplenila rekordnih 35 tona kokaina, vrednog skoro dve milijarde evra, i uhapsila sedam osoba u koordinisanoj raciji u sedam saveznih država.