Tri nova jaka zemljotresa pogodila Petrinju

Hrvatsku su jutros zatresla još tri naknadna potresa s epicentrom na području Petrinje od kojih je najači bio 4,8 stepeni Rihtera, izvestila je Seizmološka služba Hrvatske.
Tri nova jaka zemljotresa pogodila Petrinju
Foto: FoNet
Potresi su se osetili i u Zagrebu, koji se nalazi 40-tak kilometara od epicentra, kao i u Karlovcu i drugim gradovima.
 
Prvi jutrošnji potres u 6:15 časova bio je jačine 4,7, drugi u 6:26 časova jačine 4,8, a treći u 6:29 časova magnitude 3,9 po Rihteru.
 
Voditeljka Seizmološke službe Ines Ivančić rekla je za Hrvatski radio da ti potresi mogu dodatno oštetiti objekte koji su juče stradali u razornom potresu jačine 6,2 po Rihteru na području Siska, Petrinje i Gline. Ona je navela da je naknadno bilo 30-tak potresa jačih od tri stepena.
 
Prema dosadašnjim podacima, u jučerašnjem potresu poginulo je sedam osoba.
  • Pedantan

    30.12.2020 14:00
    @Petrovic
    Imate na sajtu Blica snimak sa HRT televizije gospodine. To što vi niste nigde našili, pa još i "apsolutno", ne znači da nije tako.
  • Pedja

    30.12.2020 11:55
    Tačno
    #Džontra Potpuno tačno. Ne treba da uvozimo za ogroman novac krš od oružja iz Rusije, niti da gradimo nacionalni stadion kako bi se ekipa na vlasti ugradila sa 100 miliona evra u ukupnu cenu od 250 miliona evra, i još mnogo toga ne treba...
  • Petrovic

    30.12.2020 10:59
    @Шоми30.12.2020 • 09:22
    "Како каже водитељ, "Oво је најгори дан у повијести Сиска,кажу да ни у домовинском рату кад је свакодневно киша четничких пројектила падала по граду није било овако тешко""

    Mozete li reci koji voditelj je to izjavio na kojoj televiziji?
    Gledao sam gomilu hrvatskih medija i apsolutno nigde nisam nasao na ono sto vi tvrdite.
    Bas suprotno, jako puno hrvatskih citalaca na njihovim medijima puno se zahvaljuje nasim ljudima na nudjenju pomoci i iskazivanju zalosti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet