BiH: Osmoro mladih ugušilo se plinom tokom novogodišnje noći

Osmoro mladih ugušilo se plinom u novogodišnjoj noći nedaleko od Posušja u Bosni i Hercegovini.
BiH: Osmoro mladih ugušilo se plinom tokom novogodišnje noći
Foto: Pixabay (ilustracija)
Stradala su četiri mladića i četiri devojke. Nesreća se dogodila u mestu Tribistovo gde su mladi u vikendici čekali Novu godinu.
 
Stradali su imali 19 godina, potvrdio je komesar MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona Milan Galić. Prema njegovim rečima, u vikendici je bilo osam osoba i niko nije preživeo.
 
Kako piše Večernji.ba, stradali su Ivan M. (19), Stipe R. (19), Mirela R. (19), Žana P .(19), Mia S. (19), Stipe P. (19), Marija P. (19) Stjepan J. (19).
 
Prema nezvaničnim informacijama, ugušio ih je plin iz agregata koji je napajao kuću elekričnom energijom.
 
Da nešto nije u redu primetili su oko 10 sati vikendaši iz susedne vikendice. Prvo su kucali na vrata, a budući da se niko nije javio, odlučili su da razbiju staklo na prozoru.
 
– U susednoj vikendici bile su takođe mlađe osobe koje su čekale Novu godinu. Oni su prvi primetili da niko nije izašao iz vikendice koja se nalazila u blizini. Nakon toga su pokušali ući u vikendicu, ali vrata su bila zaključana. Jedan od njih je ušao i u prizemlju pronašao preminule, nakon čega je pozvao policiju – ispričao je Galić.
 
Veće ministara Bosne i Hercegovine donelo je odluku o proglašenju 2. januara Danom žalosti u Bosni i Hercegovini.
 
Vlada Federacije BiH je na današnjoj hitnoj sednici donela odluku o proglašenju 4. januara Danom žalosti u tom entitetu, dok su danima žalosti na prostoru Zapadnohercegovačkog kantona proglašeni 2, 3. i 4. januar.
  • samo kazem

    04.01.2021 06:50
    Napomena
    Zalosno je sto se to desilo. Da li je neko strucan proveravao kako je instaliran agregat? Da li su deca u skoli ucila koji su znaci trovanja ugljen monoksidom? Ja jesam; u 8. razredu smo imali Prvu pomoc i jedna od stvari na koju nam je nsatavnik skrenuo paznju je bas trovanje ugljen monoksidom, iz neispravnih dimnjaka i nepropisno instaliranih agregata. Secam se da sam dosao kuci i maltretirao moje roditelje da zovemo odzacara da proveri dimnjak u kuci kod babe i dede (mi smo ziveli u stanu sa centralnim grejanjem).
  • Boris

    02.01.2021 21:20
    Tuga
    Jako zalosno ali danasnja omladina koliko vidim ne zna ni odvrnuti niti zavrnuti plinsku bocu,a kamoli agregat,a i da nije tolikih silnih mera,zabrana,zatvaranja zbog ove politikozovane korone oni bi kao i sva ostala omladina prethodnih godina bila u nekom,klubu ili kaficu,proslavila docek i ujutru uz malo mamurluka bezbedno stigla kuci legla da spava cekajuci tradicionalnu reprizu. Jako zalosno,toliki mladi zivoti nestali bez obzira sta je ili ko je krivac. Saucesce porodicama.
  • 9

    02.01.2021 19:17
    @Rada
    Nismo svi krivi već RODITELJI te dece nažalost svoj greh
    okajavaće dok su živi ali se njihova deca vratiti neće.
    Kad treba dvojka iz fizike ,hemije ,prakse ,logike onda je pomagaj profsore bolan
    neće oni to radti morel se što srijedit.Kad nastavnik
    kaže učite i slušajte deco ako ne mene onda život oni tipkaju tel.
    i nažalost to dođe na naplatu.
    I zato RODITELJI gledajte i podučavajte SVOJU decu jer
    ona nisu naša i briga nastavnika i nekog drugog već VAS pa
    se tragedije neće dešavati kako na proslavama tako ni za
    volanom niti će biti mortus pijanih huligana

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet