Na ilegalnoj rejv žurci u Francuskoj 2.500 ljudi, sukobili se sa policijom

U praznom skladištu na severozapadu Francuske sinoć je organizovana ilegalna rejv žurka kojoj je prisustvovalo oko 2.500 ljudi.
Na ilegalnoj rejv žurci u Francuskoj 2.500 ljudi, sukobili se sa policijom
Foto: Pixabay (ilustracija)
Ilegalna rejv žurka održana je u malom mestu južno od Rena u pokrajini Bretanja. Posetioci su došli u sukob sa policijom koja je pokušala da rasturi žurku, a mnogi od njih bili su na lokaciji i danas, dok je oko njih postavljen sanitarni kordon.
 
Lokalna policija je pokušala da spreči ovaj događaj ali su se suočila sa snažnim neprijateljstvom i otporom učesnika, koji su zapalili jedan od njihovih automobila i bacali flaše i kamenje, navodi se u saopštenju policije. Među okupljenima je bilo ljudi koji su došli iz raznih delova Francuske, pa i iz inostranstva.
 
Ovakva masovna okupljanja zabranjena su u Francuskoj, u kojoj je trenutno na snazi policijski čas od osam sati uveče, a ova mera nije ublažena ni za Novu godinu. Tužilaštvo je pokrenulo istragu zbog ilegalne organizacije događaja i nasilja prema policajcima.
 
Pripadnici snaga bezbednosti rasturili su ilegalnu žurku u Marselju kojoj je prisustvovalo oko 300 ljudi. Tom prilikom policija je uhapsila tri osobe osumnjičene da su organizovale žurku.
 
Ministar unutrašnjih poslova Francuske Žerar Darmanin je rekao da je u novogodišnjoj noći bilo angažovano 132.000 policijskih službenika širom zemlje koji su se starali o bezbednosti građana i poštovanju noćnog policijskog časa.
  • M

    01.01.2021 17:51
    Fasizam na mala vrata
    Korone ima na zurkama,u restoranima,kaficima ali je nema u fabrikama sa 5 hiljade radnika koji rade u trima smenama i dele jedne iste ormarice,iste toalete,njih 5 hiljada se hvata istog dana za istu bravu pri ulasku i izlasku iz fabrikei u wc u u koji ulazi.

    Korone ima samo u kaficima i restoranima i nigde drugde.Valjda ce cilj biti kad se sve ovo zavrsi da svi radimo za korporacije za minimalac kasnije kao oni u fabrikama sto sada rade ko zna.

  • gradjaninX

    01.01.2021 16:36
    Zurku je imalo sam,o 132 hiljade policajaca i niko vise, tako je to Makaron zamislio. Zaboravio je da su plavi prsluci jos tu i da nece nikud dok je i on tu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).