Abazović: Izručenje Svetozara Marovića u ime dobre saradnje Srbije i Crne Gore

Potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović izjavio je da bi voleo da u ime dobre saradnje Srbije i Crne Gore i početka stvaranja novih odnosa za početak Republika Srbija izruči Svetozara Marovića državnim organima Crne Gore.
Abazović je za Njuzmaks Adria rekao da pitanje izručenja nekadašnjeg predsednika Srbije i Crne Gore Svetozara Marovića opterećuje odnose Srbije i Crne Gore i da bi njegovo izručenje bila dobra uvertira u stvaranje dobre međususedske i regionalne saradnje.
 
"Mislim da čovek koji je personifikacija organizovane kriminalne grupe, pa time i političke strukture koju smo srušili 30. avgusta ne zaslužuje nikakvu zaštitu u Beogradu, ako je ima", rekao je Abazović i dodao da Marović zaslužuje da bude priveden pravdi.
 
Istakavši da veruje da će sa Vladom Srbije biti rešeno to pitanje, Abazović je naveo da će ubrzo morati u bilateralne posete i da to treba da bude stvar tih poseta.
 
Abazović je ukazao da mu nije drago što su odnosi Srbije i Crne Gore na niskom nivovu i da je obaveza vlade čiji je član da krene od nule.
 
"Želimo najbolje moguće odnose, veliko poštovanje, Crna Gora jeste značajno manja država, ali ima svoj ponos i dostojanstvo i to niko ne može da dovodi u pitanje", rekao je Abazović i istakao da Crna Gora nema bližu državu od Srbije, to su tradicionalne, istorijske, familijarne veze.
 
"Treba da učinimo sve da sa svima u regionu vodimo politiku razvoja, progresa, pomirenja, mobilnosti, da se ljudi ne osećaju neprijateljski kada putuju iz jedne zemlje u drugu, od toga će svako imati koristi, a od svađa, trvenja, prepucavanja samo određene političke strukture i pojedinci. Naša obaveza je da sa legitimnim predstavnicima Srbije gradimo najbolje moguće odnose, pružićemo ruku i verujem da će biti prihvaćena", rekao je Abazović.
  • milicica

    04.01.2021 16:53
    svaka cast
    lopova ako je lopov izruciti tamo gde je krao i osudjen a divno bi bilo da im mozemo poslati bar par hiljada nasih kao sto su oni nama njihove lopove i kriminalce.
  • Čipuljić

    04.01.2021 09:22
    @Dragan


    Koliko ja to sve kontam, fašisti su u srbiji na vlasti. CG se oslobodila te nesreće, a kad će srbija? Bumo videli.
  • Liman

    04.01.2021 08:18
    Podrška za Dritana
    Samo teraj to iz Srbije i na sud.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Rekordna zaplena kokaina u Nemačkoj

Nemačka policija je zaplenila rekordnih 35 tona kokaina, vrednog skoro dve milijarde evra, i uhapsila sedam osoba u koordinisanoj raciji u sedam saveznih država.