VIDEO: Tramp tražio od izbornog zvaničnika iz Džordžije da "nađe" glasove kako bi preokrenuo rezultat

Predsednik SAD Donald Tramp je, prema snimcima koje su objavili američki mediji, vršio pritisak na izbornog zvaničnika iz Džordžije da "pronađe" dovoljno glasova da se izbegne njegov izborni poraz u toj državi.
Vašington post prvi je došao u posed snimka jučerašnjeg telefonskog razgovora, u kojem je Donald Tramp ponovo plasirao tvrdnje o izbornim nepravilnostima, prenosi Rojters.
 
Vašingtonski dnevnik je objavio delove jednočasovnog razgovora između Trampa i državnog sekretara Džordžije, republikanca Breda Rafenspergera.
 
U razgovoru, Tramp mu laska, moli ga, ali i preti u pokušaju da preokrene izborni poraz od novoizabranog predsednika SAD Džoa Bajdena.
 
Otkriće Vašington posta za sada nisu komentarisali ni Bela kuća, ni kabinet Rafenspergera, ali ni tranzicioni kabinet Džoa Bajdena.
 
"Narod Džordžije je ljut, ljudi u zemlji su besni. Nema ništa lošeg, znate, ako kažete da ste se preračunali", rekao je Tramp, po delu snimka koji je na svojim internet stranicama objavio list. 
 
"Gledajte, sve što želim je ovo. Želim samo da nađem 11.780 glasova, što je jedan više nego što imamo. Zato što smo pobedili u državi", kaže Tramp u razgovoru istrajavajući da "nema šanse" da je izgubio u Džordžiji.
 
  • Dragan

    04.01.2021 10:15
    Ah
    Brat Aca jome si dao penkalo bez mastila je stručnjak za nestale džakove sa glasačkim listićima.A BIA redivno štampa pred izbore u Srbiji,Crnoj gori,tkzv RS sve popunjeno .
  • Kramp

    04.01.2021 08:54
    Zna Tramp dobro sta ga ceka posle isteka mandata (istraga o njemu) zato se trudi da "nadje" glasove kojih naravno nema. Narod Amerike je rekao svoje , a to je da ga vise ne žele na celu drzave. Zato Tramp prestani da se ponasas kao malo dete, budi musko i prihvati posledice..
  • biciklista

    04.01.2021 08:19
    da nadje ukradene koverte.
    jedna rec menja smisao cele vesti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.