Prevaranti preko mejla nude vakcine protiv korone

Dok milioni ljudi čekaju svoj red na vakcinu protiv korona virusa, što može biti i za nekoliko meseci, onlajn prevaranti su počeli da šalju mejlove i poruke na različitim internet aplikacijama u kojima da mogu da isporuče vakcinu u roku od nekoliko dana za 150 dolara, objavio je Rojters.
Prevaranti preko mejla nude vakcine protiv korone
Foto: Pixabay
Prevare sa vakcinom protiv virusa korona su u porastu, prema zvaničnim podacima evropskih i američkih organa i zvaničnika, koji upozoravaju na prevare sa novcem i zloupotrebu ličnih podataka.
 
Rojtersova pretraga na "mračnim forumima interneta" i aplikacijama za slanje poruka "Telegram" pronašla je sedam različitih ponuda za navodnu Covid19 vakcinu.
 
Američki FBI i Interpol su, između ostalih, upozorili na prevare povezane sa pandemijom, lažne lekove i vakcine koje se reklamiraju na lažnim sajtovima i koji mogu biti ozbiljna sajber pretnja.
  • Pavle

    06.01.2021 11:28
    Kliknite ovde milioniti srećko
    Za Facebook konkretno mogu da kažem, bar prema onom što se meni na "zidu" nudi kao reklame, da je većina providna prevara, a svako ozbiljan ko se tako oglasi, baš zbog toga pravi veliku grešku. Čovek će da klikne i istraži nekoliko puta, pa kad vidi s kim ima posla više neće ni dotaći. Što se ostalih "medija" tiče, samo će se ponuda vijagre i nigerijskog nasledstva dopuniti vakcinom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Rekordna zaplena kokaina u Nemačkoj

Nemačka policija je zaplenila rekordnih 35 tona kokaina, vrednog skoro dve milijarde evra, i uhapsila sedam osoba u koordinisanoj raciji u sedam saveznih država.