Ukrajina i dalje traži da joj BiH vrati ikonu ukradenu u Lugansku

Ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitro Kuleba rekao je da njegova država i dalje traži da rukovodstvo Bosne i Hercegovine vrati 300 godina staru pozlaćenu ikonu ukradenu u Lugansku, koja je poklonjena ruskom ministru spoljnih poslova Sergeju Lavrovu.
Ukrajina i dalje traži da joj BiH vrati ikonu ukradenu u Lugansku
Foto: 021.rs
Kuleba je oštro reagovao nakon jučerašnje izjave predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika koji je po izlasku iz bolnice poručio da nijedan državni organ Ukrajine nije tražio ikonu i da su mediji izmislili priču, prenosi Klix.ba.
 
"Ukrajinska ikona opekla je ruke čak i ciničnim ruskim diplomatama koji su je se odrekli. Ali gospodin Dodik i dalje laže, nadmašujući svoje starije prijatelje. Ukrajina i dalje zahteva povratak ikone", poručio je šef ukrajinske diplomatije.
 
Dodik je u utorak u Banjaluci prvi put javno komentarisao aferu koja je poprimila status međunarodnog diplomatskog skandala i za sve to je okrivio "federalne medije".
 
"Ona je na sigurnom, organi vlasti Ukrajine nisu tražili ikonu. Izmislili ste priču, ambasador Ukrajine je rekao da je sve na bazi medijskih izveštaja i mediji su napravili aferu. Lavrov je smatrao da je treba vratiti. Ja ću pozvati ljude koji su mi dali ikonu i javno ću im to vratiti, a oni nek dalje rešavaju", rekao je Dodik.
  • Klisanac

    06.01.2021 20:03
    Bolje da vrate na vreme .... Mile je ozdravio i izasao iz bolnice
  • Jbt

    06.01.2021 16:49
    Kakva
    Lopurda-nista mu sveto nije
  • 9

    06.01.2021 16:20
    Zar
    ovim nije sve rečeno?"Ali gospodin Dodik i dalje laže,"
    Đe su jarani sa komentarima i sr(e)boljubljem ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.