Tviter i Fejsbuk blokirali Trampov nalog, zapretili mu trajnom suspenzijom

Tviter i Fejsbuk su preduzeli korake da spreče američkog predsednika Donalda Trampa da koristi platforme ovih društvenih medija nakon izbijanja nasilja na Kapitolu kada su nasilne pristalice podstaknute njegovim porukama prekinule zajedničku sednicu Kongresa sazvanu za potvrđivanje rezultata predsedničkih izbora u novembru.
Tviter je saopštio da je Trampov nalog na ovoj mreži suspendovan na 12 sati zbog "ponovljenih i teških kršenja" pravila "građanskog integriteta" na ovoj platformi i zapretio trajnom suspenzijom.
 
Tviter je naveo da uklanja Trampove tvitove "zbog neviđene i nasilne situacije u Vašingtonu, DC".
 
Ova društvena mreža dalje ističe da ako se tvitovi, u kojima predsednik potencira na neutemeljenim tvrdnjama o izborima, ne uklone, nalog će ostati zaključan, što znači da predsednik neće moći da tvituje sa @realDonaldTrump, prenosi Rojters.
 
Tvitter je takođe naveo da će buduća kršenja njegovih pravila, uključujući građanski integritet ili politiku nasilnih pretnji, dovesti do trajnog suspendovanja naloga.
 
Fejsbuk je saopštio da je "utvrdio dva kršenja pravila", što će rezultirati blokadom od 24 sata, što znači da za to vreme neće moći da objavljuje na ovoj platformi.
 
Prethodno su i Tviter i Fejsbuk uklonili Trampovu kratku video poruku u kojoj je pristalice koje su sinoć napale Kongres SAD pozvao da idu kući, ali i ponovio lažne tvrdnje o prevari na predsedničkim izborima.
 
Jutjub je takođe saopštio da je uklonio sporni Trampov video klip zbog širenja lažnih tvrdnji o raširenoj izbornoj prevari, ali je kopiju tog snimka bilo moguće lako pronaći i nakon toga.
 
Potpredsednik Fejsbuka Gaj Rozen izjavio je da je Trampov video uklonjen jer "više doprinosi nego što umanjuje rizik od nasilja koje traje".
 
Tviter je prvobitno ostavio klip na platformi, ali je blokirao komentare i deljenje (retvitovanje) tog snimka, da bi kasnije obrisao.
 
Tramp je video poruku objavio nakon više od dva sata otkako su njegove pristalice upale u Kongres SAD u vreme posebnog zasedanja na kojem treba da bude potvrđena pobeda kandidata demokrata Džozefa Bajdena na predsedničkim izborima. Tramp je u poruci pozvao pristalice da se raziđu, da bi potom ponovio neosnovane tvrdnje da je pokraden na predsedničkim izborima, a zatim je pristalicama poručio da su "veoma posebni".
  • @@Realista

    08.01.2021 13:06
    Tacnije nije podneo nijedan dokaz (posto i ne postoje) tako da su zalbe i tuzbe odbacene kao neosnovane
  • @Realista

    07.01.2021 16:57
    Pa vidis Tramp je izneo sumnje u izborni proces, ok , njegovo je pravo kao stranka koja je izgubila da se zali. Kaze ima dokaze za tu tvrdnju, ok ima. Podneo je dokaze na svim instancama sudstva u Americi i SVI DO JEDNOG su ga odbili. Znaci da ima dokaze koji ne bi prosli ni na Okruznom sudu u Jajincima, tj da nema, sto dalje navodi da su njegove tvrdnje obicne gluposti i naklapanja, ravno teorijama zavera i ravnozemljastvu... svaki normalan politicar(covek) posle toliko gubitaka na pravnim bitkama bi se povukao i izvinuo, ali ne on i dalje tera po svome, cak su i inostrani nadzorni izborni organi potvrdili da je izborni proces prosao u najboljem redu, pa su mu cak i Republikanci okrenuli ledja...
  • Cezar

    07.01.2021 10:14
    Ne da su ga pokrali na izborima nego se nezna!!! Toliko o velikoj demokratiji! Posle 4 godine takve kampanje protiv Trampa on osvoji vise glasova. Nista drugo do Sorosko-Rotsildovska manipulacija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.