Istraga u Ukrajini zbog ilegalnog vakcinisanja građana neodobrenim vakcinama

Ukrajinska policija i zvaničnici zdravstvenih službi pokrenuli su istragu o izveštajima da su pojedini građani ilegalno vakcinisani protiv Covida-19 vakcinama koje nisu zvanično odobrene, rekao je premijer Denis Šmigal.
Istraga u Ukrajini zbog ilegalnog vakcinisanja građana neodobrenim vakcinama
Foto: FoNet/AP
U Ukrajini ima više od milion zaraženih virusom korona i 19.357 umrlih, a ta zemlja još nije prihvatila nijednu od odobrenih vakcina, mada je u decembru potpisala ugovor za kupovinu 1,9 miliona doza vakcina kineske firme "Sinovak".
 
Pojedini ukrajinski mediji pisali su da je klinika u Kijevu počela sa imunizacijom ljudi, najverovatnije vakcinom američke kompanije Fajzer i njihovog nemačkog partnera Biontek, i da naplaćuje do 3.000 evra po dozi.
 
Prema ovim izveštajima, vakcina je mogla biti nabavljena u Izraelu, a primilo ju je nekoliko zvaničnika višeg ranga i biznismena.
 
"Nijedna vakcina trenutno nije odobrena u Ukrajini i siguran sam da se nijedna normalna osoba neće vakcinisati lekom nepoznatog porekla", istakao je Šmigal.
 
On je prošlog meseca objavio da bi prve doze kineske vakcine mogle da stignu u februaru.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet