Zakerberg: Produžavamo blokadu Trampovih naloga na dve nedelje

Šokantni događaji u poslednja 24 sata jasno pokazuju da predsednik Donald Tramp namerava da iskoristi preostalo vreme na funkciji da potkopa mirnu i zakonitu tranziciju vlasti, pa produžavamo blokadu koju spo postavili na njegove Fejsbuk i Instagram profile na neodređeno vreme, a najmanje dve nedelje, poručio je danas vlasnik Fejsbuka Mark Zakerberg.
"Verujemo da su rizici od dozvole predsedniku (Trampu) da i dalje koristi našu uslugu tokom perioda primopredaje predsedničkih ovlašćenja jednostavno preveliki", ocenio je Zakerberg u poruci na svom zvaničnom Fejsbuk nalogu.
 
Trampovu odluku da koristi svoj profil da opravda, a ne da osudi postupke njegovih pristalica u zgradi Kapitola, s pravom je uznemirila ljude u SAD i širom sveta, naveo je Zakerberg, i podsetio da su te izjave juče uklonjene "jer smo ocenili da će njihov efekat - i verovatno njihova namera - biti da izazovu dalje nasilje".
 
"Nakon potvrde izbornih rezultata od strane Kongresa, prioritet za celu zemlju sada mora biti da obezbedi da preostalih 13 dana i dani nakon inauguracije proteknu mirno i u skladu sa utvrđenim demokratskim normama", ocenio je Zakerberg, i dodao kako je Tramp godinama mogao da koristi njihovu platformu, čak i kada je pribegavao "kontroverznom govoru".
 
Prema Zakerbergovom mišljenju, "crvena linija" bila je Trampova upotreba Fejsbuka za "podsticanje nasilne pobune protiv demokratski izabrane vlade", pa je zato usledilo zaključavanje profila na neodređeno vreme, a najkraće još dve nedelje, odnosno do 20. januara, kada bi Džozef Bajden trebalo da preuzme dužnost predsednika SAD.
  • Pera

    08.01.2021 00:32
    Svako Dobro Zlo pretvori u sebe ili ubije, svako Novo pretvori u isto sebe staro. Njegove "Društvene mreže" rade protiv zdravog društva, protiv Čoveka. Zukerberg je glumac, marioneta, krpa.
  • Dejan

    07.01.2021 23:03
    Dil
    Sve te tzv socijalne mreze prihvataju samo sve sto je lepo,divno,kremasto,ukusno,zabavno i ono sto se njima svidja, cim se dodirne istina,nesto lose,ruzno, ta objava se odmah brise ! Tvit i insta su pratioci,kao pulini i ovce, nisu ni svesni sta rade ! Samo se setite grimove bajke sa frulasem i pacovima, e to je princip rada !!!
  • @odlicno!

    07.01.2021 21:41
    Ne iskrivljuj cinjenice kao tvoj retardirani idol Tramp.

    Ne pokazuje da su privatne kompanije bog i batina nego da privremeni drzavni sluzbenici NISU bog i batina, tj. nisu iznad zakona, propisa i pravila koriscenja.

    Znaci cate, sluge naroda, a ne vodje, bogovi i batine

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.