Velika Britanija odobrila Moderninu vakcinu

Velika Britanija je odobrila vakcinu protiv koronavirusa koju je razvila Moderna, treću koja je dobila dozvolu za upotrebu u toj zemlji, prenosi Anadolija.
Velika Britanija odobrila Moderninu vakcinu
Foto: Pixabay
Ministarstvo zdravlja objavilo je u petak da vakcina ispunjava "stroge standarde sigurnosti, efikasnosti i kvaliteta" od strane regulatora.
 
Velika Britanija je naručila 10 miliona doza vakcine, iako se očekuje da će biti isporučena u Ujedinjeno Kraljevstvo tek na proleće.
 
Do sada je Britanija vakcinisala pet miliona ljudi sa po dve vakcine.
 
"Vakcine su ključ za sve nas da nas oslobode stiska ove pandemije, a današnje vesti još su jedan važan korak ka okončanju zaključavanja i povratku u normalan život", rekao je ministar ekonomije Alok Šarma.
 
Britanska nacionalna zdravstvena služba izjavila je u četvrtak da će iduće sedmice početi da koristi poljsku bolnicu izgrađenu u ogromnom izložbenom centru u istočnom Londonu u prvim danima pandemije koronavirusa.
 
Bolnica, koja će ujedno biti i centar za vakcinaciju, bila je jedna od nekoliko izgrađenih proletos, zbog bojazni da bi bolnice mogle biti prebukirane.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.