Članica Kongresa se izvinila zbog citiranja Hitlera

Novopečena republikanska članica Kongresa SAD Meri Miler izvinila se zbog citiranja Adolfa Hitlera tokom skupa ispred Kongresa ove nedelje.
Članica Kongresa se izvinila zbog citiranja Hitlera
Foto: Pixabay
Ona je u obraćanju ispred Kapitola, na skupu sa ostalim republikancima koji su pokušavali da ospore odluku da je pobednik predsedničkih izbora demokrata Džo Bajden, rekla da je "Hitler bio u pravu kada je rekao: ‘Ko ima omladinu ima budućnost'".
 
Skup je održan dan pre no što su pristalice odlazećeg predsednika Donalda Trampa nasilno upale u Kongres.
 
Poslanica Ilinoisa je danas izjavila da se "iskreno izvinjava zbog štete koju su njene reči prouzrokovale" i da žali što je citirala "jednog od najzlobnijih diktatora u istoriji", pokušavši da se opravda time što je "želela da ilustruje opasnost koje spoljni uticaji mogu imati na našu omladinu".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet