Uhapšen "čovek sa rogovima" zbog nasilnog upada u zgradu Kongresa

Džejkob Entoni Čansli, koji sebe zove Džejk Anđeli, poznat kao "čovek sa rogovima" uhapšen je danas zbog učestvovanja u nasilnom upadanju u zgradu Kongresa u Vašingtonu.
Uhapšen "čovek sa rogovima" zbog nasilnog upada u zgradu Kongresa
Foto: FoNet/AP
Anđeli, koji je nakon što je s ostatkom Trampovih pristalica nasilno upao u zgradu američkog Kapitola, tumarao po zgradi noseći američku zastavu pričvršćenu na koplje i megafon, uhapšen je u Arizoni, gde živi, prenosi ABC njuz.
 
Kako je saopštilo američko tužilaštvo, Čansli je izjavio da je došao kao deo organizovanih patriota iz Arizone.
 
Podsetimo, Džejk Anđeli je u SAD poznat kao "Кvanon Šaman" šaman. Кvanon je verovatno najluđa teorija zavere koju je iznedrio Trampov četvorogodišnji mandat u Beloj kući.Sledbenici te teorije zavere veruju da je grupa pedofila koji obožavaju Sotonu ušla u najviše redove američkih vlasti, a protiv njih se bori Donald Tramp.
 
Takođe, sinoć je uhapšen i član državne skupštine Zapadne Virdžinije i čovek koji je upao u kancelariju predsedavajuće Predstavničkog doma Nensi Pelosi, i fotografisao se dok sedi za njenim stolom.
 
On je suočen sa federalnim optužnicama posle opsade Kongresa, saopštili su federalni tužioci.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet