Nemački ministar: Svi koji žele će biti vakcinisani do kraja godine

Nemački ministar zdravlja Jens Špan odgovorio je danas na kritike da vakcinacija protiv koronavirusa ide veoma sporo i pozvao je građane na strpljenje, istakavši da će svi koji budu želeli primiti vakcinu najkasnije do kraja godine, a možda i ranije.
"Situacija se korak po korak popravlja i vakcinu je do sada primilo više od pola miliona ljudi", rekao je Špan, prenosi Rojters.
 
On je naveo da će Nemačka do kraja marta dobiti oko 12 miliona doza vakcina Fajzer Bajonteka i Moderne, a u drugom i trećem tromesečju količine će biti još veće.
 
"Ukoliko budu odobrene i vakcine Astrazeneke, Kurevaka ili Džonson i Džonsona, do leta bismo mogli da vakcinišemo sve građane. Moramo da budemo strpljivi. Krenuli smo na put, ali on je dug", kazao je Špan.
 
Proteklih dana mediji i neki zdravstveni radnici kritikovali su vladu zbog  vakcinacije koja je dosta sporija nego u nekim drugim državama, posebno Velikoj Britaniji i Izraelu. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.