SZO: Druga godina pandemije biće još teža

Druga godina pandemije kovida 19 mogla bi da bude još teža nego prva, s obzirom na to kako se virus brzo širi, posebno na severnoj hemisferi, objavila je Svetska zdravstvena organizacija (SZO).
SZO: Druga godina pandemije biće još teža
Foto: Pixabay
SZO je objavila da je, nakon dve nedelje u kojima je zabeleženo manje slučajeva, u poslednjih sedam dana prijavljeno oko pet miliona novih slučajeva zaraze korona virusom, što je rezultat opuštanja tokom sezone praznika.
 
"Svakako smo na severnoj hemisferi, posebno u Evropi i Severnoj Americi, videli "savršenu oluju", hladnoću, ljude u zatvorenim prostorima, povećane socijalne kontakte: kombinaciju faktora koji su doveli do veće transmisije virusa u mnogim, mnogim zemljama", rekao je Majk Rajan iz SZO, a epidemiolog Maria Van Kerkova dodala je da se očekuje da "u brojnim zemljama situacija nakon praznika postane još gora".
 
Usled sve većih strahovanja od novog zaraznijeg soja virusa koji se iz Velike Britanije proširio svetom, vlade evropskih zemalja uvele su ovih dana strože mere u borbi protiv pandemije, podseća 24sata.hr.
  • nema

    15.01.2021 11:36
    osim sveta
    Naravno da će biti teža, nije Srbija osim sveta, ako će biti teško u ekonomski razvijenijim zemljama, kod nas će da bude još teže, doduše mi uvek malo kasnimo, pa kad kod njih krene oporavak, nas će da pritisne kriza .
  • Dr sc.

    15.01.2021 10:28
    Nije tačno.
    Ova godina neće biti teža kao prošla što se tiče epidemije u Srbiji.


    Majk Rajan kao i drugi članovi SZO dosta greše što se tiče prognoze infectio coronaviralis ilti Covid-19.


    Ne slažu se baš svi stručnjaci sa SZO da će virus ostati medju nama niti da će ova godina biti teža od prošle.



    Beležimo trend od 22dana smanjenje broja pozitivnih u celoj Srbiji a to znači da se epidemija smiruje postepeno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet