Policijski čas u Francuskoj od 18 sati zbog nove vrste korona virusa

U celoj Francuskoj od subote će biti uveden policijski čas od 18 sati, saopštila je danas tamošnja vlada i dodala da će biti pooštrene kontrole na granici kako bi se sprečilo širenje nove vrste korona virusa.
Policijski čas u Francuskoj od 18 sati zbog nove vrste korona virusa
Foto: FoNet/AP
"Sva mesta, preduzeća, radnje i uslužne delatnosti biće zatvorene od 18 časova", rekao je francuski premijer Žan Kasteks.
 
Do sada je policijski čas od 18h bio uveden u 25 od ukupno 101 departmana u Francuskoj.
 
Kasteks je rekao da je situacija u Francuskoj pod kontrolom u odnosu na susedne zemlje, ali ipak krhka jer je korona virus još aktivan. Prema njegovim rečima, u zemlji je i dalje na dnevnom nivou veliki broj zaraženih. Prosečno bude zaraženo oko 16.000 ljudi.
 
Kasteks je rekao da će biti pojačana kontrola na granici kako bi se sprečio ulazak britanske i južnoafričke varijante virusa.
 
Građani koji dolaze iz zemalja koje nisu u Evropskoj uniji, moraće da imaju negativan test na korona virusa. Putnici će morati da budu sedam dana u izolaciji i da posle tog perioda urade još jedan test na korona virus.
  • kosta

    15.01.2021 06:59
    A nasi ukidaju testove za strance, da, zaboravio sam , mi smo uvek naj pametniji, jedino sto smo nesposobni da ista uradimo kako treba.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet