Dodik: Vratiću ikonu ako Ukrajina dokaže da ju je tražila pre nego što je poklonjena Lavrovu

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je situacija u pravosuđu BiH katastrofalna i da bi pojedinci bili zadovoljni kada bi neki funkcioneri iz Republike Srpske bili osuđeni na višegodišnje zatvorske kazne.
Dodik: Vratiću ikonu ako Ukrajina dokaže da ju je tražila pre nego što je poklonjena Lavrovu
Foto: 021.rs
"Primer za to je ikona, u vezi sa kojom se neprekidno vodi haranga, iako je ne potražuje Ukrajina. Postoji izjava iz Agencije za koordinaciju policijskih tela BiH, koja je nadležna za saradnju sa Interpolom, da Interpol nema podataka o potraživanju ikone", rekao je Dodik u intervjuu agenciji Srna.
 
Prema njegovim rečima, "nekima to uopšte nije važno", kao što nisu reagovali ni kada je bivši ministar bezbednosti BiH Fahrudin Radončić rekao da je ambasador BiH u Pakistanu izdao više od tri hiljade lažnih viza kako bi državljani te zemlje, među kojima je bilo i bezbednosno opasnih, mogli ući u BiH. 
 
On je rekao da iz Ukrajine nikada nije dobio odgovor da li traže ikonu, niti su dostavljeni bilo kakvi podaci u vezi sa njom. 
 
"Ukoliko Ukrajina dokaže da je tražila ikonu pre datuma kada sam imao sastanak sa ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejom Lavrovom, prihvatiću da im je predamo", rekao je Dodik. 
 
Ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitro Kuleba ranije je objavio da Ukrajina i dalje zahteva da joj se vrati ikona iz Luganjska, koju je predsedavajući Dodik sredinom decembra prošle godine poklonio šefu ruske diplomatije Sergeju Lavrovu. 
  • unesco

    15.01.2021 17:25
    vrati ikonu lopove!!!
  • Miodrag

    15.01.2021 16:21
    Lopov
    Čovekoliki, pokrij se ušima i pregledaj šta sve imaš u kući a da je pokradeno i vrati ljudima da te ne kažnjava onaj od gore. Ako te budu kažnjavali ovi od dole onda si nahebao. Odvikni se od krađa dok još imaš neke šanse.
    Ovo ti predlažem ne zbog tebe nego da pokradeni ne prljaju ruke sa tobom.
  • Nemanja

    15.01.2021 11:10
    @BulevarEvrope

    Bogami ližući kašike i tarući se o mrtvace ne vraćaju se samo veri predaka nego i precima direktno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.

Aprilski sneg pao u BiH i Hrvatskoj

U delovima Bosne i Hercegovine danas je počeo da pada sneg, a među prvima su se zabelili Bosanski Novi, Bosanska Kostajnica i Bosanska Krupa.