Generalni sekretar UN: Nauka napreduje, ali solidarnost opada

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš pozvao je svet da pokaže veću solidarnost, u trenutku kada je više od dva miliona ljudi umrlo od korona virusa, kako bi se obezbedila dostupnost vakcina svim zemljama.
Generalni sekretar UN: Nauka napreduje, ali solidarnost opada
Foto: Pixabay
On je u video poruci rekao da su vlade odgovorne da zaštite narod.
 
"Nauka napreduje, ali solidarnost opada", upozorio je. Dodao je da vakcine brzo stižu do bogatih zemalja, dok ih najsiromašnije zemlje u svetu uopšte nemaju.
 
Prema njegovim rečima, vodeće svetske ekonomije imaju posebnu odgovornost da podrže program Svetske zdravstvene organizacije Kovaks za kupovinu i distribuciju vakcina za najsiromašnije ljude na svetu.
 
On je pozvao bogate države da podele višak doza vakcina koje bi pomogle da se hitno vakcinišu svi zdravstveni radnici širom sveta i zaštite zdravstveni sistemi od propadanja.
  • Milanče

    16.01.2021 15:40
    jasno
    Odavno je jasno da UN ne služe ničemu sem što koštaju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet