Austrija produžila zaključavanje

Austrijska Vlada završila je kasno sinoć konsultacije oko mera protiv širenja korona virusa i donela odluku da se zaključavanje produži do 8. februara.
Zaključavanje, koje je trebalo da se okonča 24. januara, biće produženo do 8. februara, što je, kako javlja agencija APA, rezultat razgovora Vlade u Beču i pokrajina.
 
Posle 8. februara uslediće postepeno otključavanje, dok će ugostitelji, hotelijeri i organizatori manifestacija morati da na to čekaju do kraja februara.
 
Tako će se od 8. februara, ako to bude dozvolila epidemiološka situacija, otvoriti ponovo sve prodavnice, uslužne delatnosti i muzeji.
 
Međutim, to otvaranje uslediće pod pooštrenim uslovima, kao što su obaveza nošenja maski FFP2 nivoa zaštite i držanje distance koja će biti povećana sa metar na dva metra.
 
I škole će tek od 8. februara otvoriti vrata za đake, koji će do tada ostati na učenju na daljinu.
 
Od 8. januara u školu bi trebalo da se vrate đaci u Beču i Donjoj Austriji, kojima se tada završava jednonedeljni semestarski raspust, dok će škole u pokrajinama Forarlberg, Tirol, Burgenland i Koruška biti otvorene nedelju dana kasnije.
  • milanm

    17.01.2021 12:55
    @Putnik
    Ne zavise od hotela i kafica, a epidemija je u martu buknula prvo u njihovom Isglu i tako se rasirila svuda, jer zbog sezone i profita nisu zatvorili skijalista na vreme. Pola Evrope ih tuzi zbog toga. A pitam se samo zasto su im brojevi isti kao kod nas, i ne padaju, a 3 meseca su zatvoreni, ako su vec toliko disciplinovan germanski narod i drze se preporuka kod njih bi brojevi bili dvocifreni, a ne na oko 2000 dnevno. Lokdaun u manjim i redje naseljenim zemljama nema smisla, jer se brze prokuzi stanovnistvo i lakse se kontrolise situacija i bez ogranicenja. Velike zemlje su druga prica, Nemacka, Francuska, Vel. Britanija itd.
  • Putnik

    17.01.2021 10:47
    @Nikolo
    Austrija i Italija nisu za poređenje. Germanski narod slusa preporuke vlasti a umreti od gladi nece jer njihova drzava ne zivi od kafica. Kaficici su za turiste uglavnom a ne kao svakodnevnica i moranje.U Austirji nista ne radi nedeljom a kod nas presvetli vladar to smatra nemogućom misijom. U Austriji je disciplina a i imaju dobru pomoc od drzave da ti kaficii, restorani i hoteli ne rade.
  • Dragan

    17.01.2021 10:21
    Cita li ovo nas Krizni stab?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet