Filipinski lider: Posao predsednika nije za ženu, neće me ćerka naslediti

Filipinski lider Rodrigo Duterte izjavio je da posao predsednika nije za žene zbog njihovih emocionalnih razlika sa muškarcima i odbacio spekulacije da će ga ćerka naslediti sledeće godine.
Duterte smatra da se emocionalni raspored žene i muškarca potpuno razlikuje i zbog toga ne savetuje ćerku da se kandiduje na izborima za predsednika Filipina.
 
"Moja ćerka se ne kandiduje. Rekao sam Indai da se ne kandiduje, jer je sažaljevam znajući da će morati da prođe kroz ono kroz šta ja prolazim. Ovde ćete postati budala. Dakle...to je tužna priča", rekao je Duterte govoreći o svojoj ćerki Sari koju je nazvao nadimkom, prenosi CNN.
 
Filipini su imali dve predsednice, Gloriju Makapagal Arojo i Korason Akuino.
 
Duterte (75) je ozloglašen zbog komentara koji se često smatraju uvredljivim, seksističkim i mizoginim, ali njegova kancelarija obično njegove primedbe naziva bezazlenim šalama.
 
I dalje je, međutim, izuzetno popularan među ženskim glasačima na Filipinima.
 
Njegova ćerka Sara Duterte-Karpio (42), koja ga je nasledila na mestu gradonačelnika grada Davao, našla se na prvom mestu nedavne ankete koja je tražila od javnosti da odabere poželjnog kandidata sa liste mogućih kandidata za izbore 2022. godine.
 
Druge dve žene, potpredsednica Leni Robredo i senatorka Grejs Po, bile su potencijalne kandidatkinje, dodaje američka televizijska mreža.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Aprilski sneg pao u BiH i Hrvatskoj

U delovima Bosne i Hercegovine danas je počeo da pada sneg, a među prvima su se zabelili Bosanski Novi, Bosanska Kostajnica i Bosanska Krupa.

U Hrvatskoj počela predizborna tišina

U Hrvatskoj je u ponoć stupila na snagu predizborna tišina uoči parlamentarnih izbora u sredu, 17. aprila, a trajaće do zatvaranja birališta u 19 časova.

VIDEO: Tuča u gruzijskom parlamentu

Na sastanku pravnog odbora parlamenta Gruzije, gde se raspravlja o projektu zakona o transparentnosti stranog uticaja, jedan od opozicionih poslanika napao je predstavnika vladajuće partije.

Izraelska vojska tvrdi da se taoci drže u Rafi

Izraelska vojska saopštila je večeras da se taoci oteti tokom napada palestinskog islamističkog pokreta Hamas 7. oktobra drže u Rafi, na jugu pojasa Gaze, gde Izrael želi da pokrene vojnu ofanzivu.