VIDEO: Navaljni se vratio u Rusiju i odmah uhapšen

Zavod za izvršenje krivičnih sankcija saopštio je da će se opozicionar Aleksej Navaljni, koji je danas pri povratku iz Nemačke uhapšen na aerodromu Šeremetjevo, nalaziti u zatvoru do naredne odluke suda.
Ta služba je saopštila da je za Navaljnim od 29. decembra 2020. godine raspisana poternica zbog "višekratnih kršenja pravila" dok je bio pod uslovnom kaznom. 
 
"Dalju meru opredeliće sud, a do tada će biti u zatvoru", navodi se u saopštenju. 
 
 
Porparolka Navaljnog Kira Jarmiš navela je na Tviteru da Navaljnom pri hapšenju na pasoškoj kontroli nije saopšten razlog, te da ni njegovoj supruzi Juliji i njegovom advokatu nije bilo dozvoljeno da pođu sa njim. 
 
"Šta se sa njim dešava, i gde su ga odveli, mi ne znamo", navela je ona. 
 
Protivnik Kremlja boravio je u Nemačkoj gde je prebačen u avgustu pošto mu je naglo pozlilo tokom leta u Sibiru. Laboratorije u zapadnoj Evropi zaključile su da je Navaljni otrovan nervnim agensom iz porodice novičoka. Navaljni je optužio predsednika Rusije Vladimira Putina da je naredio njegovo trovanje i ubistvo. Kremlj je odbacio te optužbe.
  • Иги

    17.01.2021 23:34
    Пре стотинак година су Немци у једном возу послали исто једног чику у Русију.
  • Nikola (Dr Džoni)

    17.01.2021 21:01
    Naš veliki brat i prijatelj
    Putin je naš veliki brat i još veći prijatelj, bla, bla, bla,... Tipičan despot i tiranin. Ne može da podnese političku konkrurenciju, pa je spreman na sve samo da neutrališe bilo koga ko ga ugrožava. Uostalom, kao i ovaj naš "hazjajin". Nadam se, ipak, da u Rusiji još ima pametnih Rusa. Nisu valjda i tamo, kao i ovde kod nas, baš svi najpametniji pobegli od "rajeva na zemlji" koji nam priređuju ovakve vođe.
  • Medo Bane

    17.01.2021 20:49
    Tako i treba! Neće on nama da remeti po majčici Rusiji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet