Slovačka pooštrila mere, svi će morati da se testiraju da bi mogli na posao

Vlada Slovačke naredila je da se pooštre antiepidemijske mere, produžila ih je do 7. februara i pokrenula sedmodnevnu kampanju testiranja kako bi se suzbilo širenje korona virusa.
Restrikcije uvedene 31. decembra planirane su do 24. januara i podrazumevaju zabranu porodičnih poseta, putovanja i crkvenih službi, prenosi Rojters.
 
Od Slovaka se sada očekuje da se do 26. januara javljaju na testiranje, a samo oni sa negativnim nalazima moći će da idu na posao, dok će ostali morati da ostanu kod svojih kuća.
 
Broj preminulih od kovida-19 u Slovačkoj od početka pandemije porastao je na 3.474, a hospitalizovano je 3.067 ljudi.
  • Dragan

    18.01.2021 09:52
    Eh
    Kod nas Kopainik,Zlatibor (svi sa podebljim novčanikom) dupke puni dok su restorani sa onim sa plitkim džepom zaključani.
  • Milan

    18.01.2021 07:53
    Slovacka ima oko 500 zarazenih na dan, naravno da su produzili mere. Sa druge strane kod nas je vise hiljada zarazenih na dan i planiramo da smanjimo mere. Logicno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.