Dva hotela i skijaška škola u Sent Moricu zatvoreni zbog pojave novog soja korone

Švajcarske vlasti su danas zatvorile dva hotela i skijašku školu u ekskluzivom skijaškom centru Sent Moric, zbog pojave mutiranog virusa korona, koji je prvi put primećen u Velikoj Britaniji i Južnoj Africi.
Od danas 5.200 stanovnika Sent Morica moraju da nose zaštitne maske, škole i obdaništa su zatvoreni, a sutra će biti obavljeno testiranje stanovništva na prisustvo virusa.
 
U dva hotela je ustanovljeno desetak slučajeva zaraze, zbog čega su pretvoreni u karantin i svi gosti i zaposleni će biti testirani, saopštile su lokalne vlasti.
 
Švajcarska vlada je zbog pandemije zatvorila ugostiteljske objekte, pozorišta i bioskope, ali je omogućila rad skijaških centara, navodi Rojters.
  • Milan

    18.01.2021 13:51
    @tanana Ne znam sta da kazem. Ali nasa ekonomija je ionako u bijednom stanju. Jos da zatvorimo sve sto radi i ugasili smo... Pitanje je sta je bolje...
  • tanana

    18.01.2021 10:52
    dodjite
    Kod nas je sve otvoreno, sve radi, ljudi se okupljaju... Guramo glavu u pesak i pravimo se da je sve okej, pa je sve okej! Nasi planinski centri su krcati ! Ja ne znam ni odakle ljudima para u ovakvoj krizi...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.