Pojedine bolnice u Poljskoj obustavile vakcinaciju jer nisu dobile očekivane doze

Neke bolnice u Poljskoj su obustavile vakcinaciju protiv virusa korona nakon što nisu dobile očekivane isporuke doza vakcine Fajzera i Bionteka.
Pojedine bolnice u Poljskoj obustavile vakcinaciju jer nisu dobile očekivane doze
Foto: Pixabay
Vlasti su navele da je tokom vikenda u Poljsku stigla količina te vakcine koja je bar upola manja od očekivane. Zbog toga vlada mora da izmeni plan za vakcinaciju koja je u Poljskoj počela krajem decembra, kad i u ostalim članicama EU.
 
Poljska je dobila oko 1,5 miliona doza vakcine, od kojih je vlada polovinu rezervisala za one koji su već primili jednu dozu.
 
Davanje druge vakcine građanima treba da počne ove nedelje.
 
Bolnice u regionu Šćećin i u Krakovu privremeno su obustavile davanje prvih vakcina, navodeći da nisu dobile tražene doze.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet