Sveštenici u Podgorici saslušani zbog plivanja za časni krst

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici zatražilo je da se prikupe izjave od sveštenstva Mitropolije crnogorsko-primorske povodom današnjeg plivanja za časni krst uprkos zabrani javnog okupljanja.
Sveštenici u Podgorici saslušani zbog plivanja za časni krst
Foto: 021.rs
Na informativni razgovor pozvan je iguman manastira Svetog Simeona Mirotočivog u Podgorici, Danilo Romanov koji je prisustvovao plivanju za časni krst na Skalinama, a kasnije se pridružio vernicima u hladnoj moračkoj vodi.
 
On je, povodom ovog događaja, saslušan u Centru bezbednosti Podgorica, objavila je Pobjeda. Na informativni razgovor, prema informacijama "Vijesti", pozvan je iguman Danilo Trpčevski.
 
"Bilo je fino. Par ikona je bilo tu. Mi smo se pomolili, oni su kucali na mašine i to je to", rekao je Trpčevski nakon saslušanja.
 
Pristalice Mitropolije crnogorsko-primorske okupile su se danas na podgoričkim Sastavcima u plivanju za časni krst povodom obeležavanja Bogojavljenja, praznika krštenja Isusa Hrista. Mitropolija je ranije odlučila da ne organizuje plivanje povodom obeležavanja Bogojavljenja.
 
Najbrži do krsta bio je dvadesetogodišnji Petar Svičević. Vernicima se u hladnoj moračkoj vodi pridružio i iguman manastira Svetog Simeona Mirotočivog u Podgorici, Danilo Romanov.
 
Predsednik Prave Crne Gore Marko Milačić obeležio je praznik Bogojavljenje tradicionalnim kupanjem, kod Krstionice na Miholjskoj prevlaci u Bokokotorskom zalivu.
 
Milačić je uputio video poruku i čestitku povodom Bogojavljenja, u kojoj, između ostalog, ističe da su građani zaronili i izronili na ulicama Crne Gore, "u litijama vremena o kojima će pričati istorija, da prolaze godine i ljudi, ali nikada vreme Boga neće proći".
  • Djole

    19.01.2021 21:14
    Ristovi pravednici
    Nista ti ne postuju,ponasaju se kao da su iznad svakog zakona.
  • !

    19.01.2021 21:09
    Bravo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.