Tramp u poslednjem danu kao predsednik potpisuje pomilovanja

Donald Tramp počeo je danas svoj poslednji dan kao predsednik Sjedinjenih Američkih Država, a očekuje se da ga provede tako što će odobriti nekoliko predsedničkih pomilovanja.
Mediji u SAD prenose kako bi Tramp mogao da odobri predsedničko pomilovanje za repera Lil Vejna, koji je prošlog meseca priznao krivicu za nelegalno posedovanje oružja u privatnom avionu, ali i bivšeg predsednika skupštine Njujorka Šeldona Silvera koji je dva puta osuđen za korupciju.
 
Predsedničko pomilovanje moglo bi da usledi i za biznismena Šolama Veisa koji je 2000. godine osuđen na 845 godina zatvora, najdužu zatvorsku kaznu zatvora koja je izrečena za dela "bele kragne", odnosno privredni kriminal. Američki mediji ranije su preneli i glasine da bi Tramp mogao preventivno da odobri predsednička pomilovanja za sebe i svoje sinove Donalda juniora i Erika, kao i advokata Rudija Đulijanija, ali to sigurno se neće dogoditi.
 
Tramp je do sada potpisao 70 predsedničkih pomilovanja, većinu prošlog meseca, a brojni od pomilovanih su njegovi bliski saradnici i saveznici, poput bivšeg menadžera kampanje Pola Menafora, Rodžera Stouna ili Čarlsa Kušnera, oca njegovog zeta Džareda.
 
Bela kuća saopštila je da će Tramp poslednjeg dana u Ovalnom kabinetu "imati brojne telefonske pozive i sastanke", a tako su opisivali njegove dane i proteklih nedelja. U sredu ujutro, na dan inauguracije Džoa Bajdena, Trampu će pristalice prirediti oproštaj u vazdušnoj bazi Endrjuz.
 
Tada će se, poslednji put, ukrcati na predsednički avion i odleteti u svoj golf klub Mar-a-Lago, na Floridi. Tramp će biti četvrti predsednik u istoriji koji će bojkotovati inauguraciju svog naslednika.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet