Republika Srpska sledeće nedelje dobija ruske vakcine

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik najavio je da će sledeće sedmice u Republiku Srpsku iz Rusije stići deset hiljada vakcina protiv virusa korona.
Republika Srpska sledeće nedelje dobija ruske vakcine
Foto: 021.rs
Dodik je rekao i da će u utorak, 26. januara, u Beogradu razgovarati i sa zvaničnicima Srbije o tome da jedan deo vakcina, koje je Srbija dobila od Kine, prosledi i Srpskoj, preneo je RTRS.
 
On je naveo da je to pokazatelj da se institucije Republike Srpske odgovorno ponašaju, brinu za svoje građane i rade na nabavci vakcina.
 
Predsedavajući Saveta ministara BiH Zoran Tegeltija nedavno je izjavio da će prve količine vakcina protiv korona virusa u BiH stići krajem januara i da će to biti Fajzerova vakcina.
 
Ministar zdravlja RS Alen Šeranić ranije je rekao da se putem Kovaks programa očekuje isporuka vakcina za BiH i Srpsku i da bi prve doze trebalo da stignu krajem januara. On je rekao da bi u RS uskoro mogle da stignu ruske vakcine Sputnjik V.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.