Bajden uveo nove mere: Ko dolazi avionom mora u karantin

Novi američki predsednik Džozef Bajden potpisao je 10 novih ukaza o merama koje treba da poboljšaju borbu protiv korona virusa.
Bajden uveo nove mere: Ko dolazi avionom mora u karantin
Foto: FoNet/AP
Bajden je rekao da svako ko avionom dolazi u SAD treba da se testira na koronu pre polaska i da ide u karantin po dolasku.
 
Jednim ukazom je naredio obavezno nošenje maske za putnike na brodovima, u avionima, vozovima, autobusima i gradskom prevozu.
 
Federalnoj agenciji za vanredne situacije naložio je da saveznim državama nadoknadi neke troškove povezane s njihovom borbom protiv korona virusa i da obezbedi sredstva za ponovno otvaranje škola.
 
Toj Agenciji je naredio i da počne sa uspostavljanjem centara za vakcinaciju, a Centru za kontrolu i sprečavanje bolesti da pokrene program koji od februara treba da omogući isporuku vakcina preko lokalnih apoteka, navodi Asošiejted pres.
 
Bajden želi da u prvih 100 dana njegovog mandata bude dato 100 miliona doza vakcina.
 
On je obećao mobilizaciju "u vreme rata" protiv korona virusa i kritikovao dosadašnji proces distribucije vakcina kao strašan neuspeh. U SAD je od koronavirusa umrlo više od 400.000 ljudi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet