Belgija zabranjuje putovanja u inostranstvo

Belgija je odlučila da zabrani gradjanima putovanja van zemlje koja nisu neophodna, a odluka će važiti od srede 27. januara do 1. marta.
Belgija zabranjuje putovanja u inostranstvo
Foto: Pixabay (ilustracija)
Cilj odluke je da se zaustavi širenje korona virusa, posebno sojeva koji su se nedavno pojavili. Zabranjena su putovanja radi rekreacije ili zabave, biće kontrole na granicama i kazne, rekao je Elio Di Rupo, predsednik regiona Valonije. Mera ne pogadja pogranične radnike.
 
Premijer Aleksander De Kro rekao je da "kad ljudi putuju virus putuje sa njima".
 
De Kro je naveo da će posetioci iz Velike Britanije, Južne Afrike i Južne Amerike morati da idu 10 dana u karantin da se osigura da ne donose opasne sojeve virusa u Belgiju.
 
Ova odluka doneta je dan posle dogovora vodja EU da granice unutar evropskog bloka moraju da ostanu otvorene da osiguraju neophodan transport i kretanje radnika, ali su ostavili državama članicama da preduzmu druge mere koje smatraju neophodnim.
 
Od srede do marta u Belgiji će biti dozvoljena samo putovanja za neophodne poslove i iz humanitarnih razloga.
 
Belgija je već tri meseca u delimičnom zaključavanju u nastojanju da suzbije drugi talas pandemije, otvorene su škole ali mnogi sektori su zatvoreni (kafei, restorani, pozorišta, sportske dvorane, frizerski saloni itd).
 
De Kro je rekao da ne želi da ugrozi rezultate postignute zaključavanjem dozvolom putovanja za odmore tokom idućeg kritičnog meseca.
  • zongler

    23.01.2021 10:43
    Bravo Belgija, tako rade ozbiljne drzave.
  • Dragan

    23.01.2021 10:32
    Ah
    Glip ceo svet pa i Belgija.Nek uvezu naš krizni štab i za dva dana bi sve bilo oyvoreno,testova par stotina i lepo uživaju ko pametni Srbi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet