Četiri ministra u Zimbabveu preminula od korone

Četiri ministra u Vladi Zimbabvea umrla su od korona virusa, od kojih tri u poslednje dve nedelje, što ukazuje na naglo širenje zaraze u toj južnoafričkoj zemlji.
Četiri ministra u Zimbabveu preminula od korone
Foto: 021.rs
Uz tri ministra, nedavno je umrlo još nekoliko poznatih političara i javnih ličnosti.
 
Opozicija optužuje vlast da koristi pandemiju kao oružje, tako što njene poslanike i druge kritičare hapsi i drži u prepunim zatvorima, gde se infekcija lako prenosi.
 
Kritičari optužuju vladu i da zanemaruje javne bolnice, gde mnogi oboleli ne mogu da dobiju kiseonik koji im je potreban da prežive. Mnogi pripadnici elite leče se na skupim privatnim klinikama ili u inostranstvu.
 
Zimbabve je, kao i mnoge druge afričke zemlje, u početku imao malo registrovanih slučajeva, ali je nedavno došlo do skoka broja zaraženih. Mnogi strahuju da je novi soj korona virusa, koji se znatno brže širi, ušao u zemlju kada su se desetine hiljada njenih građana vratili kući za praznike iz Južne Afrike, gde žive i rade.
 
Mnogi ljudi se ne testiraju i ne idu u bolnice kada im nije dobro, navodi udruženje lekara i dodaje da u nekim danima gotovo polovina smrtnih ishoda bude van bolnica.
 
Predsednik Zimbabvea Emerson Mnangagva rekao je da vlada još razmatra koju vakcinu da kupi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.