Italija najavljuje tužbe protiv kompanija Fajzer i AstraZeneka

Italija će preduzeti sva pravna sredstva protiv kompanija Fajzer i AstraZeneka zbog odlaganja u isporuci vakcina protiv kovida-19, u cilju dobijanja dogovorenih doza, a ne nadoknade štete, izjavio je danas ministar inostranih poslova te zemlje Luiđi di Majo za Rai.
Italija najavljuje tužbe protiv kompanija Fajzer i AstraZeneka
Foto: 021.rs
"To činimo kako ne bismo morali da menjamo program vakcinacije", naglasio je.
 
U subotu je premijer Đuzepe Konte ocenio da je neprihvatljivo odlaganje isporuka vakcina i naglasio da se radi o ozbiljnom kršenju obaveza iz ugovora i da će Italija iskoristiti sve pravna sredstva.
 
Aktiviramo sve kanale kako bi to učinila Evropska komisija i da to rešimo u džentlmenskom poštovanju ugovora, dodao je.
 
Fajzer je prošle nedelje najavio da privremeno usporava dostavu vakcina za Evropu zbog promena u proizvodnji kako bi se proizvodilo više vakcina, a onda je u petak i AstraZeneka obavestila EU da će smanjiti količine vakcina koje treba da isporuče za 60 odsto. 
  • Garica

    25.01.2021 08:57
    tako se ne radi
    E moji 'Talijani... pojma nemate kako se nabavlja vakcina... legalnim putem??? svašta! Pa vi ste prvi imalimafijašku organizaciju a sad mi treba da vas učimo kako se to radi??
  • Ilija

    25.01.2021 00:31
    Nek se ugledaju
    Koje budale. Neka kupuju onda nuklearno oružje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet