Đukanović potpisao Zakon o slobodi veroispovesti i pozvao na pokretanje ocene ustavnosti

Crnogorski predsednik Milo Đukanović potpisao je danas ponovo izglasane zakone u parlamentu, među kojima je i Zakon o slobodi veroispovesti, ali i pozvao na pokretanje procedure za ocenu njihove ustavnosti.
Đukanović potpisao Zakon o slobodi veroispovesti i pozvao na pokretanje ocene ustavnosti
Foto: Pixabay (ilustracija)
"Potpisao sam Ukaze o proglašenju zakona nakon što ih je Skupština ponovo izglasala 20. januara 2021. godine", napisao je Đukanović na Tviteru.
 
Poručio je da su ostale dileme zbog kojih je zakone vratio u skupštinsku proceduru na ponovno odlučivanje.
 
Kaže da se nada da su, nakon potpisivanja zakona i njihovog objavljivanja u Službenom listu, čime oni tek postaju deo pravnog sistema Crne Gore, stvoreni uslovi za pokretanje procedure od bilo kojeg subjekta u društvu za ocenu njihove ustavnosti.
 
"Verujem da će Ustavni sud, kao jedina nadležna instanca, dati odgovor na ovo pitanje na nezavisan i profesionalan način", naveo je Đukanović.
  • Trt

    26.01.2021 08:16
    @Milanče

    Dok su indijanci koji ga puste da ih jaše dok im ne dirne u vračeve i litije sasvim normalni.
  • Milanče

    25.01.2021 18:09
    moja baba
    Moja pokojna baba je govorila: "Ima luda i osim Temerina." Taj ludak će svašta uraditi a najverovatnije izazvati građanski rat u svojoj rođenoj zemlji. Koji antikrist....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet