Navaljni ostaje u pritvoru

Ruski sud odbio je žalbu kojim se tražilo puštanje Alekseja Navaljnog iz pritvora, rekavši da bi trebalo da ostane u pritvoru do 15. februara, prema ranijoj sudskoj presudi, javlja Radio slobodna Evropa.
"Nakon što je saslušao svedočenja, sud je odlučio da odbije žalbu Alekseja Navaljnog, čiji je pritvor produžen na 30 dana do 15. februara, Gradski sud Kimki Moskovske oblasti", rekao je sudija Musa Musajev, bez dvanja razloga za obakvu odluku.
 
Musajev je dodao da će puni tekst odluke biti objavljen kasnije. Navaljni, koji je na saslušanju prisustvovao putem video veze, svoje hapšenje nazvao je "bezakonjem".
 
"Bezakonje je tipična stvar u Rusiji. (Moje hapšenje) je demonstrativno bezakonje s ciljem da uplaši mene i sve ostale. Sudije su samo robovi. Oni žele ućutkati ljude poput mene", rekao je Navaljni, dodajući da trenutne ruske vlasti "nisu gospodari naše zemlje i nikada neće biti".
 
"Da, snaga je sada na vašoj strani, ali to neće trajati večno", rekao je Navaljni, koji je u pritvor odveden 17. januara, nakon što se u Rusiju vratio iz Nemačke nakon lečenja zbog pokušaja trovanja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet