Ukrajina zabranila rusku vakcinu

Ukrajinski parlament je doneo meru kojoj je cilj ubrzavanje odobravanja vakcine protiv korona virusa, ali se njom i zabranjuje kupovina ruske vakcine.
Ukrajina zabranila rusku vakcinu
Foto: 021.rs
Vlada u Kijevu objavila je da u februaru očekuje 100 do 200 hiljada doza vakcine Fajzera i Bionteka u okviru svetske inicijative Kovaks. Ukrajinske vlasti zasad nisu odobrile nijednu vakcinu, ali vlada ponavlja kako neće biti odobrena ona iz Rusije.
 
"Jedna politička snaga je stvorila histeriju oko registracije ruske vakcine", rekao je ukrajinski ministar zdravlja Maksim Stepanov.
 
"Mogu odmah reći: možete biti histerični još dugo, niko neće registrovati rusku vakcinu", dodao je on.
 
Biolik, ukrajinska farmaceutska kompanija koju podržava Viktor Medvedčuk, istaknuti opozicionar, ranije ovog meseca je objavila da je zatražila odobrenje za proizvodnju ruske vakcine Sputnjik V, što je osetljivo pitanje zbog loših odnosa dve države.
 
Kijev i Moskva u sukobu su od ruske aneksije Krima 2014. i zbog ruske podrške pobunjenicima na istoku Ukrajine u ratu koji je odneo 14 hiljada života.
  • Dark Ritual

    30.01.2021 00:09
    Nek crknu kad su budale. Fašisti bili, fašisti ostali. Zapadnjaci im neće poslati ni špriceve a kamoli vakcine.
  • Zemunac

    29.01.2021 19:47
    Bez ijedne vakcine
    Ukrajina dosad nije uvezla ni jednu vakcinu. Čak ni iz Kine, sa kojom imaju kakve takve dobre odnose. Niko dosad nije vakinisan.
  • dijasporac

    29.01.2021 19:42
    U Ukrajini je danas umrlo 130 ljudi, ukupno preko 22 hiljade do sad a ko zna koliko ce jos dok dobiju ozbiljnu pomoc sa Zapada (ako je i dobiju). Da bi se uslihtali Zapadu ne smeju da naruce ni kineske vakcine? Ludilo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.