Portugal zatvara granicu sa Španijom na dve nedelje zbog korone

Vlada Portugala objavila je da će granica sa Španijom biti zatvorena naredne dve nedelje, u cilju suzbijanja širenja korona virusa, koji je u ekspanziji tokom januara na teritoriji Portugala.
Neće biti zatvorena samo kopnena granica sa susednom Španijom, već se ograničavaju izlazi iz zemlje morski i vazdušni putem, piše španski "El Pais".
 
"Vlada usvaja meru ograničavanja putovanja u inostranstvo za sve naše građane u narednih 15 dana, osim u hitnim slučajevima", rekao je ministar unutrašnjih poslova Eduardo Kabrita.
 
Granica sa Španijom prethodno već je bila zatvorena u periodu od 17. marta do 1. jula 2020. godine. Još uvek nije precizirano kako će se ova mera odnositi na ljude koji na dnevnom nivou zbog posla prelaze granicu Portugal-Španija.
 
Portugal ovih dana beleži rekord po broju novoobolelih, pa je u protekla 24 sata zabeleženo još 16.432 nova slučaja dok su preminule 303 osobe.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet