Nemački carinici zaplenili 600 kilograma suhomesnatih proizvoda sa Balkana

Nemački carinici u Štutgartu su pretresom dva autobusa koja su stigla iz zemalja zapadnog Balkana zaplenili oko 600 kilograma suhomesnatih proizvoda koji nisu imali obavezne veterinarske sertifikate.
Nemački carinici zaplenili 600 kilograma suhomesnatih proizvoda sa Balkana
Foto: Pixabay
Suhomesnata roba bila je spakovana u putne torbe, a onima koji su je prevezli sledi kazna zbog unošenja hrane u zemlju bez dozvole.
 
Šverceri hrane moraće i da plate sve troškove, među kojima je i uništavanje te robe.
 
"Svrha zabrane uvoza hrane bez sertifikata jeste sprečavanje širenja opasnih bolesti životinja, poput afričke svinjske kuge", rekao je portparol Glavne carinske kancelarije Tomas Seman.
 
"Takvi mesni proizvodi mogu da nose vrlo zarazne patogene i dovedu do opasnog širenja epidemije u Nemačkoj", dodao je šef veterinarske stanice u okrugu Ešlingen Kristijan Markvart.
 
Inače, podseća magazin, carina na aerodromu u Štuttgartu svake godine zapleni više od četiri tone hrane koju šverceri pokušavaju da bez dozvole i bez sertifikata uvezu u Nemačku.
  • Dejan

    08.02.2021 15:04
    !
    To je domaća proizvodnja sa lokalnih pašnjaka iz okoline Crkotinaca.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet