Krivična prijava protiv ginekologa iz Beograda, porodila ženu u Bitolju bez licence za rad

Policija u Bitolju podnela je krivičnu prijavu protiv 33-godišnje ginekološkinje iz Beograda koja je, iako ne poseduje licencu za rad u Severnoj Makedoniji, porodila jednu ženu carskim rezom u bitoljskoj bolnici.
Krivična prijava protiv ginekologa iz Beograda, porodila ženu u Bitolju bez licence za rad
Foto: Pixabay
Policija je popodne saopštila da je podnela krivične prijave protiv dva ginekologa iz Bitolja, 33-godišnjeg M. V. i 60-godišnjeg G. Č  kao i A. V. (33) iz Beograda, supruge prvoprijavljenog, koja je osumnjičena za krvično delo nadrilekarstvo i nepostupanje po zdravstvenim propisima u vreme pandemije.
 
"Prvoprijavljeni i drugoprijavljeni, doktori ginekolozi u Javnoj zdravstvenoj ustanovi Klinička bolnica u Bitolju, prekoračujući svoja ovlašćenja u obavljanju dužnosti omogućili su trećeprijavljenoj da 1. januara bez licence za rad izdate od Lekarske komore RSM, pruži medicinsku pomoć – izvrši operativnu intervenciju rađanja carskim rezom", navodi se u policijskom saopštenju.
 
Prema portalu "Nezavisen vesnik", skandal trese odeljenje za ginekologiju u bitoljskoj bolnici otkako je je jedan ginekolog pozvao suprugu, koja je nezaposlen ginekolog, strani državljanin, da učestvuje u porađanju jedne žene carskim rezom.
 
"Operacija porodilje je uspešno urađena, pa je navodno to bio razlog što njena porodica nije reagovala, ali su zato reagovali drugi lekari i slučaj prijavili policiji", navodi Nezavisen (nezavisen.mk), pozivajući se na svoje izvore u bolnici.
 
Dodaje se da je direktorka bolnice u Bitolju potvrdila da su dva zaposlena ginekologa suspendovana, kao i da je jedan od njih Goce Čekarovski, bivši zamenik ministra zdravlja i nacionalni koordinator za zdravstvo u vladi Zorana Zaeva.
 
Prema saopštenju policije, protiv prvoprijavljenog M. V. podnesena je krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično delo zloupotreba službenog položaja i ovlašćenja i falsifikivanje službene isprave, a protiv G. Č. zbog sumnje da je počinio krivično delo zloupotreba službenog položaja i ovlašćenja.
 
"Nakon završetka intervencije, prvoprijavljeni je u persativni dnevnik uneo neistiniti podatak, odnosno u rubriku za operatora je uneo svoje podatke i podatke drugoprijavljenog, a iz starog operativnog dnevnika odstranio stranici na kojoj je trećeprijavljena zapisala izvršene operativne intervencije 1. januara 2021", navodi policija u krivičnoj prijavi koju je podnela Osnovnom tužilaštvu u Bitolju.
  • Liman

    10.02.2021 00:15
    @Milan
    Nije bitno gde je Makedonija i gde je Srbija, nego što ne može stranac tek tako da dođe i operiše ljude. Mora da se zna da je doktor stručan,i aktivan, kao što je neko već rekao, možda je lekar deset godina gajio živinu na Goliji pa odjednom rešio da porađa.

    Na stranu to što ja verujem da je dotična lekarka bila stručna, zakon služi da se spreče nevolje. Na primer, da li biste isto reagovali da je u pitanju libijski hirurg koji je došao splavom preko Sredozemnog mora i sada porađa po Makedoniji?
  • Bojan

    09.02.2021 18:22
    @Za @Milan

    Lepo ti je čovek objasnio zašto ti je komentar glup. Ne vređa te on iznoseći činjenice nego ti vređaš samog sebe pišući gluposti.
  • advokat

    09.02.2021 10:12
    Neko ko je stručan i obulen na priznat način za obavljanje nekog posla ne može biti "nadri". On je to što jeste, a nešto drugo su dozvole za rad i to nema veze jedno s drugim.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet