Zenički rudari štrajkuju glađu

Zenički rudari, koji su sinoć u 18 sati stupili u štrajk glađu, odlučili su da nastave štrajk do ispunjenja njihovih zahteva i očekuju da će neko od nadležnih doći da sa njima pregovara.
Zenički rudari štrajkuju glađu
Foto: Pixabay
Osamnaest rudara Zavisnog društva Rudnici mrkog uglja Zenica (ZD RMUZ), koji su sinoć u 18 sati stupili u štrajk glađu, odlučni su da istraju u svojim zahtevima, potvrdio je predsednik Sindikata ZD RMU Zenica Izudin Spahijaj.
 
Ističe da će nastaviti štrajk glađu sve do ispunjenja njihovih zahteva, odnosno do deblokade računa i penzionisanja 36 njihovih kolega, koji su tokom prošle godine dobili rešenja za penzionisanje, ali zbog neuplaćenih doprinosa ne mogu da ostvare to pravo.
 
Kako poručuju, neće ovog puta pristati samo na jednodnevnu deblokadu računa, kako bi njima i kolegama iz Breze bile isplaćene plate.
  • Лили

    11.02.2021 19:11
    Подршка рударима! Видимо се у Неуму :-)
  • gradjaninX

    11.02.2021 14:47
    Taj ugalj se lozi da prozvodi struju, kojm neki pune svoje zelene, eko prijateljske, automobile na struju.
    Rudarima dati sve sto traze i jos vise, kad vec nemate masine (jer su skuplje od ljudskog zivota), bagro.
  • hunger

    11.02.2021 14:46
    games, the
    studenti rudari prosvetari lekari svi u strajkovima od kada sam se rodio(srece nisam imao)i tako zadnjih 50 godina, samo se ime drzave-republike menja..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet