Prvi slučajevi ebole u Gvineji posle pet godina, tri osobe umrle

Zdravstvene vlasti Gvineje su danas potvrdile da su bar tri osobe umrle od ebole, što su prvi slučajevi posle pet godina od kada su se ta zemlja i njeni susedi u Zapadnoj Africi izborili s prethodnom, najsmrtonosnijom epidemijom te bolesti.
Prvi slučajevi ebole u Gvineji posle pet godina, tri osobe umrle
Foto: Pixabay
Pre nedelju dana su i u istočnom delu Konga potvrđeni slučajevi ebole.
 
Zdravstveni stručnjaci se nadaju da će dostupnost vakcine protiv ebole pomoći da se brzo suzbije širenje infekcije.
 
Prošlog meseca je Svetska zdravstvena organizacija saopštila da će obezbediti oko 500.000 doza vakcine protiv ebole da bi pomogla, ali je tada imala samo 7.000.
 
U Gvineji je 2.500 ljudi umrlo tokom prethodne epidemije ebole od 2014. do 2016. godine, a računajući i susedne zemlje Liberiju i Sijera Leone, više od 11.300.
 
Razlozi velike smrtnosti bili su kasno otkrivanje virusa i sporo reagovanje vlasti i međunarodne zajednice na to.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).