U nevremenu u SAD stradalo najmanje 59 osoba

Najmanje 59 osoba stradalo je u nevremenu koje je pogodilo SAD i predstavlja još jedan krizni izazov za administraciju novog predsednika Džozefa Bajdena.
U nevremenu u SAD stradalo najmanje 59 osoba
Foto: Pixabay
Nakon mesec dana na dužnosti i borbe sa epidemijom koronavirusa, Bajdenove veštine za upravljanje kriznim situacijama sada testira i jaka snežna oluja u Teksasu, Oklahomi i drugim državama koja je izazvala prekid snabdevanja električnom energijom miliona ljudi i nestašicu vode, preneo je AP.
 
Jedno og glavnih obećanja u Bajdenovoj kampanji bila je borba protiv sistematskog rasizma i klimatskih promena. Oluja produbljuje i borbu sa epidemijom jer onemogućava distribuciju vakcina.
 
Vremenske nepogode u SAD dovele su i do žestoke političke rasprave o čistoj energiji, pošto su zagovornici fosilnih goriva za nestašice optužili, kako su naveli, nepouzdanu energiju vetra.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).