Mađarska poziva građane da veruju u kineske vakcine

Mađarski zvaničnici pozvali su danas građane da veruju u kineske vakcine koje je država već odobrila.
Mađarska poziva građane da veruju u kineske vakcine
Foto: 021.rs
Lekarima opšte prakse je naloženo da vakcine Sinofarm koje će dobiti, daju najstarijim pacijentima, rekao je državni sekretar i lekar Ištvan Đorđi. Mađarska će biti prva zemlja u Evropskoj uniji koja će građanima davati kineske vakcine uprkos malom poverenju Mađara u njih, što pokazuju ankete.
 
"Svaka vakcina dostupna u Mađarskoj je bezbedna i sposobna da pruži zaštitu od virusnih infekcija", rekao je Đorđi.
 
Dodao je da će 275.000 ljudi biti vakcinisano ove nedelje kineskom vakcinom, a neki i nekom drugom.
 
Đorđi je rekao da bi samo ove nedelje tom i drugim vakcinama moglo biti vakcinisano čak 368.000 ljudi, dok je od početka vakcinacije u decembru do sada u Mađarskoj ukupno vakcinisano samo 457.000 građana. Mađarski zvaničnici zato očekuju da će vakcina Sinofarm koja je konačno odobrena prošle nedelje, obezbediti nagli porast stope vakcinacije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet