Obesili mrtvu ženu, svekrva joj ipak izmakla stolicu

Žena iz Irana koja je preminula od srčanog udara pre nego što je obešena zbog ubistva, ipak je ubijena kako bi majka žrtve dobila pravo da joj izmakne stolicu ispod nogu.
Obesili mrtvu ženu, svekrva joj ipak izmakla stolicu
Foto: Pixabay
Zahra Ismaili osuđena je zbog ubistva svog supruga, inače iranskog obaveštajca, koji je navodno zlostavljao i nju i njihovu kćerku.
 
Njen advokat Omid Moradi opisao je kako je majka dvoje dece čekala na smaknuće u redu iza 16 osuđenih muškaraca, te je doživela srčani udar dok je gledala kako njih redom vešaju.
 
Uprkos tome što je već bila mrtva, podigli su je na skelu i stavili joj omču oko vrata kako bi svekrva mogla da gurne stolicu ispod njenih beživotnih nogu, prenosi "Dejli mejl".
 
Naime, šerijatski zakon za zločine dopušta kaznu "oko za oko", odnosno pravo žrtvi ili porodici žrtve na retributivnu pravdu.
 
Ismaili je obešena u brutalnom zatvoru Rajai Shahr u gradu Karaj koji se nalazi 30-ak kilometara zapadno od Teherana.
 
U Iranu smrtna kazna vešanjem dobija se i zbog nenasilnih zločina, kao što je krijumčarenje droge.
  • Pero

    24.02.2021 09:22
    Porodica žrtve u Iranu može i da oprosti smrtnu kaznu, ukoliko to želi.

    Generalno, gledajući nas, smatram da sve kazne treba pooštriti i da treba vratiti smrtnu kaznu. Današnji zatvori su kao hoteli, a robija prilika da se usavrši zanat i uspostave dublji kontakti između kriminalaca.

    Nažalost, ljudski rod je sve mekaniji, sve neke seka-perse vladaju, sve se nešto popušta. Ne valja to.

  • Dawkins

    24.02.2021 08:05
    religija = zlo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet