VIDEO: Most u Tuzli nazvan po Đorđu Balaševiću, pokrenuta inicijativa da to bude i zvanično

Most u Tuzli dobio je, za sada nezvanično, ime po Đorđu Balaševiću, samo nekoliko dana nakon što je legendarni kantautor preminuo u 67. godini.
VIDEO: Most u Tuzli nazvan po Đorđu Balaševiću, pokrenuta inicijativa da to bude i zvanično
Foto: Youtube screenshot (FoNet/Nova)
Inicijativa Sinana Alića, predsednika fondacije "Istina, pravda, pomirenje" iz Tuzle, da jedna ulica ili površina dobije naziv po Balaševiću juče je dobila svoj epilog, piše Dnevni avaz.
 
"Moju inicijativu je podržalo mnogo ljudi, a Sead Bašić je predložio da most koji spaja Gradski park i Pannonicu nazovemo po Đorđu Balaševiću, što smo i učinili", rekao je Alić.
 
Međutim, da most i službeno dobije ime po Balaševiću potrebna je saglasnost Gradskog veća, što je procedura koja može trajati i mesecima.
 
"Ima da se usvoji. Đorđe Balašević je spajao ljude, a upravo ovaj most spaja grad s jezerima. Ovo je jedna plemenita ideja", rekao je Ekrem Hadžić Soso, muzičar iz Tuzle.
 
Pločicu s natpisom "Most panonskog mornara - Đorđe Balašević" otkrile su dve devojčice, a okupljeni građani su taj potez ispratili aplauzom.
 
  • Prosvetar

    27.02.2021 23:37
    Covek lepo za zivota rekao da ne zeli takvo nesto. Najvise ce ostati upamcen ako se svake godine odredjenog datuma organizuju bar dva dana kada ce se pustati njegova muzika kao neko vece sa Petrovaradinske tvrdjave. Okupljace se i mladi i stari, druziti, pevati i to ce biti npr. "Balaseviceve veceri".
  • Ja

    25.02.2021 08:41
    Novi most, blizu bivšeg "Žeželjevog" trenutno nema ime, pa vam u anketi pogrešno stoji "preimenovanje". Takođe, lično smatram da treba i spomenik i i imenovanje nekog mesta po Balaševiću, a u anketi niste ostavili mogućnost da se označi više stvari
  • Petar

    24.02.2021 14:43
    Čovek rekao da neće da se daje po njemu ime. U čemu je problem...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet