Najveća zaplena kokaina u Evropi

Nemački carinici pronašli su više od 16 tona kokaina u kontejnerima koji su u Hamburg stigli iz Paragvaja, dok su holandske vlasti danas uhapsile osumnjičenog za pošiljku 7,2 tone droge zaplenjene pre dva dana u Antverpenu, saopštile su vlasti.
Najveća zaplena kokaina u Evropi
Foto: 021.rs
Carina u Hamburgu saopštila je da je kokain pronađen u nemačkoj luci najveća količina ikad zaplenjena u Evropi i jedna od najvećih u svetu.
 
Droga je pronađena 12. februara prilikom pretresa pet kontejnera iz Paragvaja koje je prethodno nekoliko evropskih carinskih vlasti označilo kao sumnjive, saopštila je kancelarija u Hamburgu.
 
Otkrili su "jasne nepravilnosti" u tri kontejnera, koji su bili puni limenkama, ali se činilo da sadrže i drugu robu. Carinici su pronašli kokain skriven u više od 1.700 limenki.
 
Nemačke i holandske vlasti su nastavile istragu i u nedelju je u belgijskoj luci Antverpen zaplenjeno još 7, 2 tone kokaina, zbog čega je danas uhapšen 28-godišnjak zbog sumnji da je odgovoran za pošiljke. Više od 23 tone zaplenjene droge u Habmurgu i Antverpenu, imaju uličnu vrednost od "nekoliko milijardi evra", prema proceni carinske službe u Hamburgu.
  • B&B

    24.02.2021 21:29
    Carina
    Ahahaha, 28 god i droga u tonama..... to je nesrecko neki poslat kao zrtva

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.