U Crnoj Gori strože mere, raste broj umrlih od korone

U pojedinim crnogorskim gradovima uvedene su strože mere zbog pogoršanja epidemiološke situacije.
U Crnoj Gori strože mere, raste broj umrlih od korone
Foto: Pixabay
U poslednjih nedelju dana od posledica korona virusa preminula je 61 osoba. To je skoro dva puta više nego za Novu godinu kada je za nedelju dana umrla 21 osoba, pokazuju podaci Instituta za javno zdravlje.
 
Posebne mere za Budvu i Tivat od sutra će važiti i za Herceg Novi, osim u delu koji se odnosi na napuštanje teritorije opštine radnim danima, a u Tuzima, Danilovgradu i Baru zatvaraju se ugostiteljski objekti. U Budvi i Tivtu ne rade ugostiteljski objekti, škole, vrtići, a u tim gradovima je zabranjeno napuštanje teritorije, odnosno ne može se ni ući ni izaći radnim danima.
 
Međugradski saobraćaj vikendom je zabranjen na teritoriji cele Crne Gore. Ostaje na snazi i zabrana rada ugostiteljskih objekata u Podgorici, Cetinju, Nikšiću, Herceg Novom, Ulcinju i Kotoru.
 
Direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galić kazao je na konferenciji za medije da će za ulazak u Crnu Goru od sutra biti potreban i PCR test za one koji dolaze i za Luksemburga, Bocvane, San Marina, Slovačke, Bugarske.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet