Finska se zatvara na tri nedelje

Finska će od 8. marta uvesti meru zatvaranja javnog i privrednog života na tri nedelje zbog rasta broja zaraženih virusom korona, saopštila je danas premijerka Sana Marin.
Blokada neće podrazumevati policijski čas, ali će biti zatvoreni restorani, dok će učenici od 13 godina i stariji morati da pređu na nastavu na daljinu, navodi se u saopštenju.
 
Pored rasta broja zaraženih, stručnjaci su upozorili da se u Finskoj pojavila nova mutacija virusa korona. Ova varijanta označena je kao "fin-796H" i predstavlja mutirani oblik ranijih sojeva koji su otkriveni u Britaniji i Južnoafričkoj Republici.
 
Za te sojeve je utvrđeno da se prenose lakše nego raniji oblici virusa korona.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet