Nemački policajac delio fotografije Hitlera i snimke s govorom mržnje

Nemačko tužilaštvo saopštilo je da je podiglo optužnicu za agitaciju i govor mržnje protiv policijskog zvaničnika osumnjičenog da je "delio" fotografije nacističkog vođe Adolfa Hitlera i snimke na kojima je iskazano neprijateljstvo prema muslimanima, te posedovao ilegalno oružje i eksploziv.
Osumnjičeni, koji je radio u sedištu policije u Vizbadenu, fotografije nacističkog vođe razmenio je sa tridesetak drugih lica, uključujući policijske službenike, preko aplikacije Whatsapp.
 
Nemačka policija i bezbednosne agencije suočavaju se sa optužbama da ne čine dovoljno na otkrivanju potencijalno nasilnih nacionalista u svojim redovima.
 
U izveštaju nemačke obaveštajne agencije, objavljenom prošle godine, navodi se da manje od jedan odsto pripadnika policije, bezbednosnih agencija i vojske gaji simpatije prema krajnjoj desnici.
 
"Osumnjičeni je delio slike Hitlera u uniformi i sa ispruženom rukom, te prikaze neprijateljstva prema ljudima tamne boje kože i muslimanima", rekla je tužilac iz Frankfurta Nađa Nisen.
 
Prema njenim rečima, osumnjičeni je delio snimke krajem 2018. godine, dok je tokom pretrage njegovog stana pronađeno vatreno oružje, teško naoružanje i eksploziv.
 
Brat osumnjičenog koji je, takođe, pripadnik policije, dobrovoljno je napustio službu i protiv njega će u aprilu početi sudski proces prema optužbama da je razmenjivao protivzakonite simbole, te ilegalno posedovao naoružanje i obavljao razmenu tajnih policijskih podataka sa civilima.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet